Opetushevoset

Opetuskäytössä meillä on osaavat ja opetushevosen vaativaan rooliin sopivat hevoset ja ponit. Opetushevosina on sekä tallin omistamia että yksityisten meille opetuskäyttöön lainaamia hevosia. Meille on tärkeää tuntea opetushevosemme mahdollisimman hyvin - hevoset ovatkin meillä yleensä pitkäaikaisia työkavereita.

Opetushevoset kilpailevat tallin harjoituskilpailuissa. Hyvin moni niistä on kilpaillut oppilaidemme kanssa myös aluetasolla ja monta mestaruusmitaliakin on kertynyt niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksessakin.

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että hevostemme elämässä on kaikki osa-alueet kunnossa: ruokinta, ulkoilu, monipuolinen liikunta, lepo, kengitys, terveydenhoito sekä psyyke. Hevosten hyvinvointia seurataan ja teemme yhteistyötä esimerkiksi eläinlääkärien ja kengittäjän kanssa. Kehitämme omaa osaamistamme koko ajan.

Hyvinvoiva opetushevonen jaksaa tehdä työnsä tyytyväisenä.

Ratsastuskoulun asiakkaana sinä voit auttaa omalta osaltasi noudattamalla tallin henkilökunnan antamia ja karsinoiden ovissa olevia ohjeita sekä ennen että jälkeen ratsastustuntisi.

Lue lisää opetushevostemme hoidosta ja hyvinvoinnista 

tai oheisesta tiedostosta:

Osa opetushevostemme kuvista on Annika Haarajärven ottamia (merkitty vesileimalla) ja niiden käyttöön on kuvaajan lupa.