Ihmisten käyttäytyminen

Monessa kohdassa on nimenomaan korostettu ihmisten käyttäytymisen isoa merkitystä hevosten hyvinvoinnissa. Toivomme kaikkien lukevan edellä mainitut osa-alueet juuri sillä silmällä, että mitä hevosen hyvinvoinnin hyväksi juuri sinä voit tehdä.

Toivomme, että jokainen huolehtii omalta osaltaan sekä ohjaa nuorempia tai kokemattomampia myös siihen, miten käyttäytyy tallilla. Hyviin tapoihin kuuluu aina tervehtiä kaikkia tallilla olevia siten, että se myös huomataan ja myöskin lähtiessä huikata heipat.

Toivomme tallillamme olevan avoin ilmapiiri, niin että jokainen voi rohkaista mielensä ja esimerkiksi kysyä apua. Muistuttaisimme myös, että kukaan ei tulisi tallille jo valmiiksi sillä mielellä, ettei olisi tervetullut, silloin helposti tulee tulkittua kaikki tilanteet siitä näkökulmasta.

Mikäli jokin asia mietityttää, reilusti kysyminen on paras keino selvittää asia. Jokaisella tallilla on omat tapansa järjestää esimerkiksi hevosten hoito ja käytänteet toiminnassa voivat vaihdella kunkin tallin tilanteen ja hyväksi koettujen tapojen mukaan. Meillä toimitaan niin kuin parhaaksi olemme katsoneet hevosten ja tämänhetkisen tilanteen/toiminnan kannalta. 

Nykyaikana on erilaista tietoa saatavilla nopeasti ja helposti ja voi olla vaikea aina tietää, mikä tiedosta on luotettavaa tai käytännössä toimivaa. Valitettavasti osa saatavilla olevasta tiedosta on jopa hyvin provosoivaa tai kapea-alaisesti tuotettua. Harrastajan voi olla vaikea erotella mikä tiedosta on oikeaa mikä taas kyseenalaista. Monessa tapauksessa ollaan hyvällä asialla ja monesta tietoinfosta voi saada hyvää ajattelemisen aihetta. Hevosalan ammattilaiset ovat toimineet ja kouluttautuneet vuosikausia alalle ja viettävät hevosten kanssa hyvin paljon aikaa. Meidän tulee osata perustella asiat ja käytänteet miten toimimme. Rohkeasti siis keskustelemaan!

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä,  mutta toivomme, että meillä ei kenenkään tehtävänä olisi ruotia negatiivisia asioita esimerkiksi muista talleista tai hevosiin liittyvistä asioista. Keskitytään positiivisiin asioihin! Olli ja Jutta ovat erittäin monen tallin- ja ratsastuskoulunpitäjän sekä muiden hevosalan ammattilaisten kanssa yhteyksissä ja tekemisissä jatkuvasti. Olisi erittäin mukavaa, jos koko meidän tallin väestä välittyisi positiivinen kuva kaikkialla, niin livenä kuin esimerkiksi somessa!