Talli

Jokaisella hevosella on oma karsina. Karsinajärjestys, eli missä karsinassa hevonen asuu, mietitään siten, että hevoset asuvat mahdollisimman lähellä omaa kaveriaan. Kaikki hevoset eivät välttämättä tule toimeen keskenään ja näin ollen myöskin vältetään sitä, etteivät nämä hevoset asu liian lähellä toisiaan, mikä voisi aiheuttaa stressiä. Kun hevosella on oma karsina, se luo hevoselle turvaa ja kun ruokintajärjestys näin ollen säilyy samana, hevoset pysyvät rutiinien myötä rauhallisina. 

Karsinat siivotaan kerran päivässä, tarvittaessa poikkeustilanteissa useammin. Kuivikkeena on kutteri. Lantala tyhjennetään tehdyn sopimuksen mukaan ulkopuolisen tuottajan toimesta. Lanta kuljetetaan patteroitavaksi ja näin jatkojalostuu maanparannusaineeksi. Karsinansiivouksen yhteydessä on tarkkailtava, onko riittävästi lantakasoja ja lannan koostumus normaalia sekä virtsan määrää. Tärkeää on huomioida myös se, että lantakasat ja pissapaikat ovat hevoselle ominaisissa paikoissa. Karsinakäyttäytymisen muutos voi olla myös merkki siitä, että hevonen ei voi hyvin.

Tallissa, kuten koko tallialueella, tulee käyttäytyä rauhallisesti. Hevosella on erittäin hyvä kuulo. Kovaääninen ihminen myös usein on myös liikkeiltään äkkinäinen ja voi aiheittaa hevosesta epävarmuutta ja jopa pelkoa. Myöskin kiireinen tai tuohtunut ihminen on käytökseltään hevosen näkökulmasta arvaamaton ja aggressiivinen. Olisikin tärkeää, että jokainen miettii oman käytöksensä hevoselle miellyttäväksi ja ohjaa tässä asiassa myös kokemattomampia. Tallin asiakkaiden on hyvä tulla esimerkiksi ratsastustunnille riittävän ajoissa, jättää kaikki mieltä vaivaavat asiat hetkeksi pois ja keskittyä hevosen kanssa läsnäoloon. 

Tallissa on esimerkiksi hevosten varusteilla, harjoilla ja loimilla omat paikkansa sekä tietenkin työvälineillä. On tärkeää huolehtia tavarat aina omille paikoilleen, näin ne pysyvät ehjinä, eivätkä lojuessaan väärissä paikoissa aiheuta myöskään vaaratilanteita. On myös kaikkien etu, että tarvittavat välineet löytyvät omilta paikoiltaan.