Turvallisuus

Turvallisuus on kaikkien yhteinen asia!

Noudata tallin henkilökunnan antamia ohjeita ja tutustu tallin ilmoitustauluun. Tallin säännöt ovat tärkeitä kaikkien turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi.

Jos huomaat tai epäilet, ettei jokin asia ole kunnossa, ilmoita siitä välittömästi tallin henkilökunnalle. Jos jokin asia mietityttää tai tarvitset apua - kysy rohkeasti. Autamme mielellämme.

Koronakäytännöt syksyllä 2021

  • ratsastustunnille tai tallialueelle ei tulla kipeänä eikä edes lieväoireisena!
  • ratsastajat voivat hoitaa ratsunsa tallissa, apua saatavilla normaaliin tapaan. Tunnille ei kuitenkaan ole syytä tulla ”liian ajoissa”, hevosen hoitamiseen ja varustamiseen tarvittava aika riittää. Tallialueelta poistutaan tunnin jälkeen heti, kun oma ratsu on asianmukaisesti huollettu.
  • Ratsastuksen ajaksi vain välttämättömät tavarat mukaan ja ne säilytetään maneesissa.
  • Siirtymätilanteissa on ulkonakin pidettävä riittävät turvavälit.
  • Talliin sisälle saavat tulla vain ratsastajat. 
  • Satulahuone on vain tallin henkilökunnan ja avustajien käytössä taukotilana! Pienessä tilassa turvaväleistä huolehtiminen on haastavaa, joten asiaton pitkäaikainen oleskelu satulahuoneessa on kielletty. Satulahuoneen WC:ssä voi käydä, myös pesemässä käsiä.
  • Tuntilista on tallin ulko-oven vieressä ilmoitustaululla.
  • Maneesiin ei tuntien aikana oteta katsojia. Tila varataan mahdollisesti tunnilla tarvittaville avustajille.
  • Käsiä pestään ahkerasti ja kädet kuivataan paperisiin käsipyyhkeisiin. Noudata käsienpesuohjeita! Tarjolla myös käsidesiä. Vältetään yleisten pintojen tarpeetonta koskettelua..
  • Ratsastustuntien ulkopuolella tallialueelle pääsy on kielletty muilta kuin henkilökuntaan tai avustajiin kuuluvilta (+ tarvittaessa eläinlääkärit, kengittäjät ja hierojat) ilman etukäteen sovittua aikaa/tilannetta

Tallihygienia on avainasemassa taistelussa tarttuvien tautien leviämistä vastaan.

Toivomme, että vieraillessanne/ratsastaessanne muilla talleilla käytätte eri tallivaatteita, kenkiä ja kypärää tai huolehditte varusteidenne desinfioinnista. Haluamme näin välttää mahdollisten tartuntatautien leviämisen eri tallien välillä. 

Muistetaan myös oma käsihygienia! 

Vakuutukset

Koska olemme SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu, meillä on vakuutusturva, joka sisältää toiminnan vastuuvakuutuksen sekä vakuutusturvan satunnaisille ratsastajille (kuten leiriläisille, alkeiskurssilaisille ja muille kokeilijoille). Siitä huolimatta kannattaa huolehtia siitä, että sinulla itselläsi on vakuutusasiat kunnossa joko oman vakuutusyhtiösi tai jonkin seuran jäsenyyden kautta. Jäsenseuroihin kuuluvat saavat jäsenetuna mm. kattavan tapaturmavakuutuksen. Lue lisää jäseneduista SRL:n sivuilta

Tietoa SRL:n urheiluvakuutuksesta
Vakuutuskysymyksiä

Yrittäjä on lain mukaan aina vastuussa tarjoamistaan palveluista yrityksessään. Huolehdittehan kuitenkin omalta osaltanne, että noudatatte huolellisesti antamiamme ohjeita ja kerrotte, jos jokin asia mietityttää! 

Kiitos, että välität!

Tallillamme asioidessa noudatettavat säännöt ja tavat voi lukaista täältä: