Turvallisuus

Turvallisuus on kaikkien yhteinen asia!

Noudata tallin henkilökunnan antamia ohjeita ja tutustu tallin ilmoitustauluun. Tallin säännöt ovat tärkeitä kaikkien turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi.

Jos huomaat tai epäilet, ettei jokin asia ole kunnossa, ilmoita siitä välittömästi tallin henkilökunnalle. Jos jokin asia mietityttää tai tarvitset apua - kysy rohkeasti. Autamme mielellämme.

Tallille ei tulla kipeänä eikä edes lieväoireisena! 

  • Käsiä pestään ahkerasti ja kädet kuivataan paperisiin käsipyyhkeisiin. Noudatathan käsienpesuohjeita! Tarjolla myös käsidesiä.
  • Vältetään yleisten pintojen tarpeetonta koskettelua.
  • Rajoitustoimien ollessa voimassa hevoset varustetaan ja hoidetaan tallin puolesta ja tuodaan valmiina tallin ovelle, jossa ratsastajat ottavat ne vastaan. Tunnin jälkeen hevoset palautetaan tallin ovelle ja luovutetaan talliavustajalle.
  • Maneesiin ei tuntien aikana oteta katsojia. Tila varataan mahdollisesti tunnilla tarvittaville avustajille.
  • Tallissa voi käydä vessassa, muuten odotetaan ulkona. Muista turvavälit!
  • Tallille tulo siis juuri ennen tunnin alkua ja kotiinlähtö heti ratsun palautuksen jälkeen.
  • Ratsastuksen ajaksi vain välttämättömät tavarat mukaan ja ne säilytetään maneesissa.
  • Siirtymätilanteissa (tallin ovelta maneesiin ja takaisin) on ulkonakin pidettävä riittävät turvavälit.
  • Ratsastustuntien ulkopuolella tallialueelle pääsy on kielletty muilta kuin henkilökuntaan tai avustajiin kuuluvilta (+ tarvittaessa eläinlääkärit, kengittäjät ja hierojat) ilman etukäteen sovittua aikaa/tilannetta

Tallihygienia on avainasemassa taistelussa tarttuvien tautien leviämistä vastaan.

Toivomme, että vieraillessanne/ratsastaessanne muilla talleilla käytätte eri tallivaatteita, kenkiä ja kypärää tai huolehditte varusteidenne desinfioinnista. Haluamme näin välttää mahdollisten tartuntatautien leviämisen eri tallien välillä. 

Muistetaan myös oma käsihygienia! 

Vakuutukset

Koska olemme SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu, meillä on vakuutusturva, joka sisältää toiminnan vastuuvakuutuksen sekä vakuutusturvan satunnaisille ratsastajille (kuten leiriläisille, alkeiskurssilaisille ja muille kokeilijoille). Siitä huolimatta kannattaa huolehtia siitä, että sinulla itselläsi on vakuutusasiat kunnossa joko oman vakuutusyhtiösi tai jonkin seuran jäsenyyden kautta. Jäsenseuroihin kuuluvat saavat jäsenetuna mm. kattavan tapaturmavakuutuksen. Lue lisää jäseneduista SRL:n sivuilta

Tietoa SRL:n urheiluvakuutuksesta
Vakuutuskysymyksiä

Yrittäjä on lain mukaan aina vastuussa tarjoamistaan palveluista yrityksessään. Huolehdittehan kuitenkin omalta osaltanne, että noudatatte huolellisesti antamiamme ohjeita ja kerrotte, jos jokin asia mietityttää! 

Kiitos, että välität!

Tallillamme asioidessa noudatettavat säännöt ja tavat voi lukaista täältä: