Mistä ratsastustunnin hinta muodostuu?

Miksi ratsastustunti on niin kallis, kun joissakin paikoissa voi päästä ratsastamaan paljon halvemmallakin?

Ratsastustunnin hinta voi tuntua korkealta, mutta tunnin hinta muodostuu monesta tärkeästä asiasta.

Olosuhteet, joissa toimintaa järjestetään: asianmukaiset, turvalliset ja siistit tallitilat, turvalliset ja hyvinhoidetut ratsastusalueet, piha-alueet, hevosten ulkoilualueet.

Opetushevoset. Toiminnassa käytettävien hevosten ja ponien tulee soveltua tehtäviinsä.

Hevosten hoito. On ensiarvoisen tärkeää huolehtia, että hevosten ruokinta, hoito, terveydenhuolto ja kengitys ovat kunnossa. Rehujen on oltava laadultaan hyvää ja jokaisen hevosen ruokinta on suunniteltava yksilöllisesti. Hevonen tarvitsee heinän eli karkearehun lisäksi väkirehuja sekä kivennäisiä, vitamiineja ja tarvittavia lisä- ja täydennysrehuja.

Hevosten hoito ja kohtelu on oltava lajinomaiset tarpeet huomioonottavaa sekä kaikin tavoin eettinenkin näkökulma mukana. Hevosten terveydestä on huolehdittava; rokotukset, lantanäytteet, madotukset, hampaiden raspaukset sekä tarvittaessa muut hoitotoimenpiteet kuuluvat jokaisen ammattimaisen tallin terveydenhuolto-ohjelmaan, suunnitellen yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

Hevosten kavioista on huolehdittava säännöllisesti ammattitaitoisen kengityssepän toimesta.

Henkilökunnan koulutus ja osaaminen. Ammattitaito tulee koulutuksesta ja kokemuksesta ja omaa osaamistaan tulee kehittää koko ajan. Niin hevosten hoitamisessa kuin opetustyössäkin tulee tietoa ja taitoja hankkia koko ajan.

Toiminnan suunnittelu, yhteistyö eri viranomaisten kanssa, vakuutukset. Ammattimaisesti toimivalla tallilla on laadittuna turvallisuusasiakirja. Toimintaa suunnitellaan ja kirjataan ylös koko ajan. Eri viranomaistahojen kanssa toimitaan yhteistyössä. Yrittäjä on lainkin mukaan aina vastuussa tarjoamistaan palveluista ja on tärkeää, että vakuutuksista on huolehdittu asianmukaisesti.

Olemme SRL:n hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu ja olemme sitoutuneet ylläpitämään liiton toimintaperiaatteiden mukaista toimintaa. Lue lisää täältä