Onko teillä käytössä painoraja ratsastajille?

Ratsastuskoulussamme ei ole käytössä painorajaa, mutta toivomme jokaisen ratsastajan rehellisesti pohtivan omaa tilannettaan. 

Mikäli ratsastaja on kookas, hänen on ensinnäkin vaikea asettautua satulaan tarkoituksenmukaisesti, eli siten, että satula asettuu ratsastajan painon alla hevosen selkään tasaisesti. Ratsastajan paino ja huonosti asettuva satula aiheuttaa hevoselle kipua ja pahimmillaan johtaa vakaviinkin vaurioihin. Jos ratsastajalla on painoa huomattavasti, ratsastus muuttuu myös riskialttiimmaksi kehonhallinnan näkökulmasta. Hevonen voi myös reagoida ratsastajan suureen painoon ennalta varoittamatta. Mikäli ylipainoa ei ole huomattavasti, voi ratsastaa kevennetysti kouluratsastusta, pääsääntöisesti käynnissä.

Emme missään nimessä halua loukata ketään tuomalla painoasiaa esille! Meillä on vastuu hevosten hyvinvoinnista ja toiminnan turvallisuudesta. Mikäli asia sinua askarruttaa, olethan yhteydessä meihin.

Kannattaa myös seurata kurssi-ilmoituksia, suunnitelmissa on myös sellaisia kursseja, joissa työskennellään hevosten kanssa muuten kuin selästä käsin.