Koronatiedote 18.1.2021

18.1.2021

Tiedote / Etelä-Pohjanmaan Valmennustalli 18.1.2021

Alueen koronatilanteen vuoksi jatkamme tällä hetkellä voimassa olevaa käytäntöä vähintään 8.2.2021 asti.

Hevoset varustetaan ja hoidetaan ratsastustunneille edelleen tallin puolesta, jotta saamme pidettyä kontaktit minimissä ja rauhoitettua tallin. Henkilökunnalla ja avustajilla on asiakaskohtaamisissa joko visiirit tai maskit.

  • Toivomme jokaisen suhtautuvan ohjeistuksiin huolellisesti, kiitos!
  • Ratsastustunnille tai tallialueelle ei tulla kipeänä eikä edes lieväoireisena!
  • Hevoset varustetaan ja hoidetaan tallin puolesta ja tuodaan valmiina tallin ovelle, jossa ratsastajat ottavat ne vastaan. Tunnin jälkeen hevoset palautetaan tallin ovelle ja luovutetaan talliavustajalle.
  • Tallissa voi käydä vessassa, muuten odotetaan ulkona. Muista turvavälit!
  • Tallille tulo siis juuri ennen tunnin alkua ja kotiinlähtö heti ratsun palautuksen jälkeen.
  • Ratsastuksen ajaksi vain välttämättömät tavarat mukaan ja ne säilytetään maneesissa.
  • Siirtymätilanteissa (tallin ovelta maneesiin ja takaisin) on ulkonakin pidettävä riittävät turvavälit.
  • Maneesin katsomotila on rajallinen, joten toivomme, ettei maneesiin tule ratsastajan mukana katsojia. Mikäli pienen lapsen huoltaja on mukana, varmista Jutalta ennakkoon, onko maneesiin mahdollista tulla seuraamaan tuntia. Mikäli maneesiin on lupa tulla katsomaan, pidä maskia ja huolehdi turvaväleistä.
  • Ratsastustuntien ulkopuolella tallialueelle pääsy on kielletty muilta kuin henkilökuntaan tai avustajiin kuuluvilta (+ tarvittaessa eläinlääkärit, kengittäjät ja hierojat) ilman etukäteen sovittua aikaa/tilannetta.

Ihmisten terveys ja turvallisuus sekä hevosten hyvinvointi ovat meille ensisijainen asia. Yrityksenä meillä on vastuu asiakkaista, tallilla kävijöistä, henkilökunnasta sekä avustajina toimivista tytöistä. Tallin henkilökunnan on pysyttävä terveenä, jotta voimme pitää huolta ja auttaa läheisiämme ja hevosten hyvinvointi voidaan taata. Tallissa hevosia hoitavat vain he, jotka toimivat turvaverkkona, jos Olli tai Jutta sairastuu. Hevosten hoito ja liikuttaminen on onnistuttava päivittäin, tilanteessa kuin tilanteessa.

Toivomme asiakkailtamme ymmärrystä ja malttia tilanteen normalisoitumista odotellessa. Turvallisuus ja siitä huolehtiminen on tae sille, että voimme jatkaa toimintaa tulevaisuudessakin. Tähän tarvitaan meitä kaikkia. Poikkeustilanne ja toiminnan sopeuttaminen teettävät paljon ylimääräistä työtä kaiken perustyön ohella ja yritämme parhaamme mukaan ehtiä hoitaa kaikki asiat. Mikäli vastaaminen esimerkiksi viesteihin viivästyy, emme tee sitä välinpitämättömyyttämme. Jos jokin asia askarruttaa, ottakaa yhteyttä.

Toivottavasti pääsemme hiljalleen palaamaan siihen, että kaikki pääsevät nauttimaan hevosten hoitamisesta ja ajanvietosta tallilla ystävien kanssa!


AVI:n tiedote 14.1.2021:

Tiedote - Aluehallintovirasto (avi.fi)