Koronatiedote 3.4.2021

3.4.2021

Tiedote / Etelä-Pohjanmaan Valmennustalli 3.4.2021

Etelä-Pohjanmaan koronavirustilanne on muuttunut parempaan suuntaan ja näin ollen mekin pääsemme hiljalleen palaamaan jälleen kohti hieman normaalimpaa toimintaa. Seuraamme viranomaistiedotteita ja ohjeistuksia jatkuvasti ja toimimme ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Ensisijaista on edelleen se, että ihmisten väliset kohtaamiset tapahtuvat suojatusti ja ryhmäkokojen määräyksiä noudattaen. Henkilökunnalla ja avustajilla on asiakaskohtaamisissa joko visiirit tai maskit.

Jatkamme tällä hetkellä voimassa olevaa käytäntöä pienin muutoksin vähintään 30.4.2021 asti.

Käytäntöä lievennetään asteittain: siirrymme hiljalleen takaisin siihen, että ratsastajat varustavat hevosensa itse. Siirtyminen tapahtuu ryhmä kerrallaan portaittain, Jutta ilmoittaa jokaiselle ryhmälle erikseen, koska he voivat itse tulla talliin varustamaan hevosen. Siirtymä tapahtuu kaikkien ryhmien kohdalla muutamien lähiviikkojen kuluessa ja asteittain, sillä haluamme olla varmoja, ettei takapakkia tilanteessa tule. Varotoimet ovat käytössä sekä koronan että hevosten herpesviruksen takia.

Vaikka tilanne on parantunut, pidämme toistaiseksi tallilla kävijöiden määrän mahdollisimman pienenä. Paikalle ei saa tulla ylimääräisiä, ulkopuolisia kävijöitä, vain kunkin tunnin ratsastajat sekä tallin oma henkilökunta + eläinlääkärit, kengittäjät ja hierojat. Ratsastustuntien ulkopuolella ulkopuolisilta on tallialueelle pääsy kielletty ilman etukäteen sovittua aikaa/tilannetta.

Huhtikuun ajan voimassa ovat seuraavat käytännöt:

 • ratsastustunnille tai tallialueelle ei tulla kipeänä eikä edes lieväoireisena!
 • Siihen asti, kunnes ryhmä saa Jutalta luvan, hevoset varustetaan ja hoidetaan tallin puolesta ja tuodaan valmiina tallin ovelle, jossa ratsastajat ottavat ne vastaan. Tunnin jälkeen hevoset palautetaan tallin ovelle ja luovutetaan talliavustajalle.
 • Kun ryhmälle on annettu lupa, ratsastajat voivat hoitaa ratsunsa tallissa, apua saatavilla normaaliin tapaan. Tunnille ei kuitenkaan ole syytä tulla ”liian ajoissa”, hevosen hoitamiseen ja varustamiseen tarvittava aika riittää. Tallialueelta poistutaan tunnin jälkeen heti, kun oma ratsu on asianmukaisesti huollettu.
 • Ratsastuksen ajaksi vain välttämättömät tavarat mukaan ja ne säilytetään maneesissa.
 • Siirtymätilanteissa on ulkonakin pidettävä riittävät turvavälit.
 • Talliin sisälle saavat tulla vain ratsastajat. 
 • Satulat ja suitset säilytetään koko ajan karsinoiden telineissä. Avustajat tuovat ne siihen ennen tuntien alkua ja vievät pois viimeisen tunnin jälkeen. Ratsastajat eivät vie varusteita satulahuoneeseen. Avustajat hoitavat tuntien välillä kuolainten pesun ym. varusteiden hoitotoimenpiteet.
 • Satulahuone on vain tallin henkilökunnan ja avustajien käytössä taukotilana! Pienessä tilassa turvaväleistä huolehtiminen on haastavaa, joten asiaton pitkäaikainen oleskelu satulahuoneessa on kielletty. Satulahuoneen WC:ssä voi käydä, myös pesemässä käsiä.
 • Tuntilista on tallin ulko-oven vieressä ilmoitustaululla.
 • Maneesiin ei tuntien aikana oteta katsojia. Tila varataan mahdollisesti tunnilla tarvittaville avustajille.
 • Käsiä pestään ahkerasti ja kädet kuivataan paperisiin käsipyyhkeisiin. Noudata käsienpesuohjeita! Tarjolla myös käsidesiä. Vältetään yleisten pintojen tarpeetonta koskettelua.

Ihmisten terveys ja turvallisuus sekä hevosten hyvinvointi ovat meille ensisijainen asia. Yrityksenä meillä on vastuu asiakkaista, tallilla kävijöistä, henkilökunnasta sekä avustajina toimivista tytöistä. Tallin henkilökunnan on pysyttävä terveenä, jotta voimme pitää huolta ja auttaa läheisiämme ja hevosten hyvinvointi voidaan taata. Haluamme osaltamme varmistaa, että toimintamme on turvallista kaikille osapuolille vallitsevassa tilanteessa.

Toivomme myös, että vieraillessanne/ratsastaessanne muilla talleilla käytätte eri tallivaatteita, kenkiä ja kypärää tai huolehditte varusteidenne desinfioinnista ennen meille tuloa. Haluamme näin välttää mahdollisten tartuntatautien leviämisen eri tallien välillä. Tämä käytäntö on meillä aina voimassa, vallitsevassa tilanteessa se on noussut entistä tärkeämmäksi. Pidetään siis kaikki huolta sekä itsestämme, toisistamme että hevosista. Kaikkien tarttuvien tautien ehkäisemisessä avainasemassa on tallihygienia sekä tuontihevosten ja mahdollisesti oireilevien suomalaisten hevosten karanteeni.

Toivomme jokaisen suhtautuvan ohjeistuksiin huolellisesti, kiitos!