Koronatiedote oppilaille 1.11.2020

1.11.2020

Etelä-Pohjanmaan koronavirustilanne on muuttunut parempaan suuntaan ja maakunnassa on siirrytty epidemian kiihtymisvaiheesta takaisin perustasolle. Marraskuun alussa mekin pääsemme palaamaan jälleen kohti hieman normaalimpaa toimintaa. Seuraamme viranomaistiedotteita ja ohjeistuksia jatkuvasti ja toimimme ohjeiden ja määräysten mukaisesti.  

Vaikka tilanne on parantunut, pidämme toistaiseksi tallilla kävijöiden määrän mahdollisimman pienenä. Paikalle ei toivota ylimääräisiä, ulkopuolisia kävijöitä, vain kunkin tunnin ratsastajat sekä tallin oma henkilökunta + eläinlääkärit, kengittäjät ja hierojat. Jos sinulla on pakottava tarve tulla tallialueelle ratsastustuntien aikana (oman ratsastusaikasi ulkopuolella), ota etukäteen yhteyttä Juttaan ja tarkista tallilla olijoiden määrä. Ratsastustuntien ulkopuolella ulkopuolisilta on tallialueelle pääsy kielletty ilman etukäteen sovittua aikaa/tilannetta.  

2.11.2020 alkaen toistaiseksi voimassa ovat seuraavat käytännöt: 
   • ratsastustunnille tai tallialueelle ei tulla kipeänä eikä edes lieväoireisena!  
   • Käsiä pestään ahkerasti ja kädet kuivataan paperisiin käsipyyhkeisiin. Noudata käsienpesuohjeita! Tarjolla myös käsidesiä.  Vältetään yleisten pintojen tarpeetonta koskettelua.  
   • Tuntilista on tallin ulko-oven vieressä ilmoitustaululla.  
   • Talliin sisälle saavat tulla vain ratsastajat.  
   • Ratsastajat voivat hoitaa ratsunsa tallissa, apua saatavilla normaaliin tapaan. Tunnille ei kuitenkaan ole syytä tulla ”liian ajoissa”, hevosen hoitamiseen ja varustamiseen tarvittava aika riittää. Tallialueelta poistutaan tunnin jälkeen heti, kun oma ratsu on asianmukaisesti huollettu.   
   • Satulat ja suitset säilytetään koko ajan karsinoiden telineissä. Avustajat tuovat ne siihen ennen tuntien alkua ja vievät pois viimeisen tunnin jälkeen. Ratsastajat eivät vie varusteita satulahuoneeseen. Avustajat hoitavat tuntien välillä kuolainten pesun ym. varusteiden hoitotoimenpiteet. 
   • Satulahuone on vain tallin henkilökunnan ja avustajien käytössä taukotilana! Pienessä tilassa turvaväleistä huolehtiminen on haastavaa, joten asiaton pitkäaikainen oleskelu satulahuoneessa on kielletty. Satulahuoneen WC:ssä voi käydä, myös pesemässä käsiä.  
   • Maneesin katsomotila on rajallinen, joten toistaiseksi toivomme ettei maneesiin tule ratsastajan mukana katsojia. Mikäli pienen lapsen huoltaja on mukana, varmista Jutalta ennakkoon, onko maneesiin mahdollista tulla seuraamaan tuntia.  

Ihmisten terveys ja turvallisuus sekä hevosten hyvinvointi ovat meille ensisijainen asia.   
Yrityksenä meillä on vastuu asiakkaista, tallilla kävijöistä, henkilökunnasta sekä avustajina toimivista tytöistä. Tallin henkilökunnan on pysyttävä terveenä, jotta voimme pitää huolta ja auttaa läheisiämme ja hevosten hyvinvointi voidaan taata. 

Toivomme jokaisen suhtautuvan ohjeistuksiin huolellisesti, kiitos!