Rullarsböle Wernon 3.6.1998-2.8.2020

2.9.2020

"Nyt on aika kauniiden muistojen
vaali niitä ja säilytä rakastaen.
Suru kun kalvaa ja ikävä on
sä muista sun ystäväsi nyt hyvä olla on."

Wernon teki kunnioitettavan pitkän uran opetushevosena, ensin Mallatin Ratsutilalla ja sitten meillä Etelä-Pohjanmaan valmennustallilla. Meillä Wernon ehti kymmenen vuoden aikana opettaa ratsastuksen saloihin lukemattoman määrän oppilaita, niin lapsia kuin aikuisia.

Wernon työskenteli lasten ja aikuisten tunneilla, talutusratsastuksissa sekä pararatsastusryhmissä. Se ehti opetushevosen kotityön lisäksi myös kilpailla aluetasolla saakka ja oli myös joulukulkueen vakiohevosia.

Wernon kilpaili mm. Kuhan Senjan kanssa menestyksekkäästi aluetasolla niin esteillä kuin koulussa ja yhdessä parivaljakko starttasi myös Senjan ensimmäisen 110 cm luokan aluetasolla sekä osallistui Hevoshullu Powercupin valtakunnalliseen finaaliin napsaisten esteluokassa sijoituksen 100 cm korkeudessa. Wernon osallistui Pohjanmaan alueen tuntiratsastajien aluemestaruuskilpailuihin useaan kertaan.

Aluekisoista on myös hauska muisto, kun Jutta odotteli Pyryä radalle koulukisoissa katsellen raviradan reunalla käveleviä ratsukoita ja huomasi valtavasti liitelevän hevosen kauempana: "Wau, kenellä on noin hieno hevonen?" Wernonhan sieltä oli korkealla liitelemässä tallialuetta kohti Senjan pidellessä ohjista tiukasti kiinni, että hetki sitten kouluaitojen sisäpuolella hieman tahmeasti liikkunut Wernon pysyisi aisoissa...

Kotikisoissa Wernon kilpaili kaikissa korkeuksissa ja kaikilla tasoilla esteillä ja koulua ja suhtautui työhönsä kisaratsuna aina yhtä tosissaan.

Tunnollisella työmyyrällä oli myös melkoisesti pilkettä silmäkulmassa ja vielä alkuvuonna 2020 täytyi kokeilla, että josko maneesista voisi kipitellä hieman vauhdikkaammin ulos... Tämä toistui joka syksy ja joka kevät!

Wernon rakasti liikkumista niin tarhassa kuin laitumella ja parhaan ystävänsä Pyryn kanssa olivatkin melkoinen parivaljakko, jouluna 2020 papparaiset olivat kaikista villeimmät ulkoilijat!

Wernonia jää kaipaamaan suuri joukko oppilaita ja taustajoukkoja.

Wernonia pitkästä työurasta ja monesta unohtumattomasta hetkestä kiittäen:

Jutta, Olli ja Etelä-Pohjanmaan valmennustallin väki